Minneapolis, Minnesota

Email to someoneShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter

Har haft en kort helg i Minnesota. Lyx blandat med amerikanska college storys:) Här kommer en rätt lång update för min familj och släkt:

Direkt efter Flash Mob’en (som var succé btw), gick jag ut på 14st och ropa till mig en taxi och åkte till LaGuardia flygplats.

Landade på St Pauls flygplats. Fixade oss en rental car och körde in till Minneapolis city. Stora staden med hela 5-6 skyskrapor:) Det var en gullig liten stad.

Kom till hotellet och möttes av ett stort och lyxigt rum. In i duschen och snabbt göra sig i ordning för private party utanför stan. Mingel med kostymfolk och vi var betydligt mycket yngre än alla andra där. Elizabeth Cook, country singer, var inbjuden till festen och hade en konsert för oss. Lite mer mingel efteråt och sen tillbaka till city.

Där gick alla, ja Alla, runt i babyblå tröjor och tomteluvor. “20 party” night eller nåt. Man skulle kryssa av på armen alla 20 barer man kunde gå till den kvällen, eller nåt. Vi var alldeles för uppdressade för att va där, hahha. Hann väl med 5 barer, träffade massor med folk och hade väldigt trevligt.

Lördagen började segt, käkade fantastisk mat, sen turistade vi runt lite. Åkte bl.a till American Swedish Institute en kortis. Ettt museum som bl.a visade hur svenska rum kan se ut, tex under juletid. Sen fick jag även se Mississippi River vilket känns som att det var ett måste. Åkte runt bland Campus för University of Minnesota. Gick i stan där vi råkade hamna mitt i en Christmas Pradade. Och nåt av det coolaste var kanske att alla byggnaderna var ihopkopplade med inglasade brorar. Eftersom det är så kallt i Minnesota har de broar som gör att man typ aldrig behöver gå utomhus. Smart idé. Det började snöa på eftermiddagen så det var väldigt bra att kunna gå inne:)

Tog en simtur i bassängen på hotellet en stund. Måste ju få lite träning oxå:) Gjorde oss iordning, åkte och käka mexikanskt och sedan till en bar, The Local. Satt där hela kvällen.

Söndagen innehöll god italiensk mat, promenader i snön och kylan, biltur till flygplatsen och en trip till Mall of America, som är USA’s största köpcentrum. Wow, what a big place!

Flyg hem till underbara New York och stora byggnader igen kändes faktiskt skönt. En kort vacation i Minnesota var super trevligt, men kallt:) Bra helg!

Har inte mycket bilder, inte alls från själva stan för det var sååå kallt hehhe, men här är ett urplock från vår helg:

Elizabeth Cook, härlig röst, härlig personlighet, bra country!
Ike’s Food & Cocktail
Som förrätt (ja, förrätt) fick vi den största kanel’bullen’ jag någonsin sett. 
Bra brunch, bra service och riktigt amerikanskt:)
Gillar telefonen:)
Mary Tylor Moore (info här)
American Swedish Institute
Mississippi River
Gammal byggnad för säd som de nu har byggt ihop med nya lägenheter
Town Hall Brewery. En liten pub där de tillverkar sitt eget öl
Christmas Parade. Typ den enda bild jag har av stan. Så kallt ute, så bra att jag kunde stå inne på bron:)
På vår söndagspromenad såg vi plötsligt en massa ekorrar. Det här är inte ens alla.
De var närgångna och naffsade på våra skor, hihi:) Vi stod där länge.
Det smattrade massor när de åt.
Inne på Mall of America hade de flera åkattraktioner som folk åkte
Ett legoland:) Sen gick vi in i Disney butiken oxå, hihi, fun fun!
Rainforest Café. Åt inte där, men coolt med en regnskog:)
Otroliga juldekorationer i detta stora USA
Vi hamnade mitt i en signering. Tydligen ett pojkband, Big time Rush, var där och alla småtjejer skrek. 
Drack god kaffe från Caribou. Så fina muggar:)

Tjingeling

Leave a Reply